Mus musculus (domesticus) (Lat.)

Bestrijding van muizen

Heeft u last van muizen? DPC Services is gespecialiseerd in de bestrijding van muizen.

Particulier:
DPC Services zal in samenspraak met de bewoners een bestrijdingsplan opstellen om de aanwezige muizen te bestrijden. Tijdens deze bestrijdingsacties zullen de bestrijdingstechnici van DPC Services adviezen geven om grote problemen met muizen in de toekomst te voorkomen.

Bedrijven:
Door een preventieve aanpak d.w.z regelmatige inspectie (minimaal 8x per jaar) van terrein op muizen, gebouwen en opgeslagen producten kan DPC Services problemen voorkomen. Voor u is het van belang om de bouwkundige toestand van uw pand en de hygiëne in het algemeen te bewaken.

DPC Services kan u helpen muizen actief te bestrijden. Wacht dus niet langer en neem contact met ons op.

Uiterlijk van muizen

Ongediertebestrijding - muizenHuis muizen zijn slanke diertjes van 8-10 cm lang met een spitse snuit. De staart van muizen hebben ongeveer dezelfde lengte als het lichaam. Huis muizen hebben een grijsbruine vacht die op de buik iets lichter is dan op de rug. Huis muizen wegen 14-20 gram.

Leefwijze van muizen

Muizen zijn na twee maanden seksueel volwassen. Vrouwtjes muizen hebben 8 à 10 worpen per jaar. De draagtijd is ongeveer 3 weken en het aantal jongen per worp is ongeveer 8.

Huis muizen eten eigenlijk alles maar hebben een duidelijke voorkeur voor granen, spek, kaas en zoetigheid. Muizen eten 3 – 5 gram voedsel per dag. Ook het benodigde vocht halen muizen uit de voeding.

Algemene informatie over muizen

Huis muizen zijn een van de meest voorkomende knaagdieren, als cultuurvolgers hebben de muizen de mens vanuit Zuidwest Azië over de hele wereld gevolgd. Muizen komen het gehele jaar voor in gebouwen en veroorzaken vooral knaagschade aan producten, materialen en bedrading.

Muizen bestrijding is dus een must! Muizen hebben een groot aanpassingsvermogen en leven overal waar voldoende voedsel aanwezig is, helaas is dat ook daar waar mensen met de bereiding en opslag van voedsel bezig zijn. Muizen zijn heel nieuwsgierig en beschadigen met hun geknaag allerlei producten en materialen en tevens brengen ze ziektekiemen over. Door het beschadigen en vervuilen zijn muizen ongewenst.

Wering van muizen

Door goede bouwkundige voorzieningen, zoals goed sluitende deuren, smalle ventilatie openingen en openingen in muren kleiner dan 5 mm, enz. kan men muizen buiten houden.

Ook een goede hygiëne (nette opslag van producten en verwijdering van afval, periodiek schoonmaken van ruimten, e.d) is van belang om de aanwezigheid van muizen tegen te gaan.