Ctenolepisma longicaudatum (Lat.)

Bestrijding van het papiervisje

Heeft u last van het papiervisje? DPC Services is gespecialiseerd in de bestrijding van het papiervisje.

DPC Services zal na een grondige inspectie in overleg met u een bestrijdingsplan opstellen m.b.t. de bestrijding van het papiervisje. Er zullen diverse voorbereidingen getroffen moeten worden om de bestrijdingsactie goed te laten verlopen. Kort na een bestrijdingsactie bestaat de kans dat u tijdelijk meer papiervisjes aantreft dan voorheen, dit komt mede door de uitdrijvende werking van het gebruikte bestrijdingsmiddel.

DPC Services kan u helpen het papiervisje actief te bestrijden. Wacht dus niet langer en neem contact met ons op!

Uiterlijk van het papiervisje

Ongediertebestrijding - PapiervisjeHet papiervisje heeft geen vleugels en is ca. 10-12,5 mm lang. Het papiervisje is grijsachtig van kleur met gespikkelde donkere vlekjes. Het papiervisje heeft twee lange antennes en drie staartdraden aan het achterlijf. Het papiervisje wordt ook nog wel in één naam genoemd met het Ovenvisje (Thermobia domestica Packard) omdat deze vrijwel dezelfde kenmerken heeft
en eenzelfde leefwijze erop nahoud. In de praktijk blijkt het echter veelal om het papiervisje te gaan.

Leefwijze van het papiervisje

Het papiervisje is lichtschuw en leeft verscholen in naden en kieren maar komt ook voor in opgeslagen dozen, in kasten en bijvoorbeeld tussen het isolatiemateriaal van uw dakbeschot. Het papiervisje leeft op een warme vrij droge plaats met een voorkeurstemperatuur van 30 °C. Als de temperatuur onder de 22 °C komt staat de ontwikkeling van het papiervisje vrijwel stil.
Vooral de plaatsen waar papier e.d word bewaard zijn zeer in trek bij het papiervisje.

Algemene informatie van het papiervisje

Het papiervisje komt veelvuldig voor in centraal verwarmde gebouwen en woningen. Het papiervisje kan voor behoorlijke overlast zorgen en brengen schade toe aan behang, postzegelverzamelingen, schilderijen en boeken. Het papiervisje voedt zich vooral met zetmeel en suikers die ook weer in meerdere papier en lijmsoorten voorkomen. Deze insecten verplaatsen
zich op allerlei manieren in aangesloten bebouwing dus ook van buur tot buur! Onder optimale omstandigheden zal een papiervisje ca. 2 ½ jaar oud worden.

Wering van het papiervisje

Door een goede hygiëne en het aanpassen van de temperatuur zal het papiervisje zich minder snel tot grote aantallen vermeerderen. Een nauwkeurig uitgevoerde bestrijdingsactie kan de levenscyclus doorbreken en de overlast wegnemen.