Musca Domestica (Lat.)

Bestrijding van vliegen

Heeft u erg veel last van de vliegen? DPC Services is gespecialiseerd in de bestrijding van vliegen.

Elektrische vliegenvangers zullen grote aantallen vliegen vernietigen, als ze op de goede plaats worden opgehangen. Regelmatig schoonmaken en het jaarlijks vervangen van de lampen van de
vliegenvangers is nodig om een goede werking te waarborgen. Ook bekervormige vliegenvangers (buiten) zullen vliegen wegvangen.

DPC Services kan u advies geven over de plaatsing van vliegenvangers maar ook over andere methoden om vliegen te bestrijden.

DPC Services kan u helpen de vliegen actief te bestrijden. Wacht dus niet langer en neem contact met ons op!

Uiterlijk van vliegen

Ongediertebestrijding - vliegenVolwassen vliegen zijn 7 – 8 mm lang met een grijskleurig gestreept borststuk en een achterlijf, waarvan de achterkant geelkleurig is. De larven (maden) van vliegen zijn witblauw, pootloos en ca. 10 mm lang. De poppen zijn bruinzwarte tonnetjes, waaruit zich volwassen vliegen naar buiten wringen. De ontwikkelingsduur van vliegen bedraagt ca. 1 – 3 weken, afhankelijk van de temperatuur.

Leefwijze van vliegen

Kamer vliegen komen zeer algemeen voor; met name in de agrarische gebieden met intensieve veehouderij kunnen grote aantallen kamer vliegen voorkomen. Vliegen zijn altijd op zoek naar aantrekkelijk voedsel (suikers, mestlagen, composthopen, enz.).

Vliegen zijn in staat micro-organismen over te brengen, voedsel te bevuilen en ook ramen en geverfde oppervlakken met uitwerpselen te bevuilen. Vliegen nemen voedsel tot zich met behulp van een sponsvormig monddeel. Vliegen komen op licht af, zoeken voedsel en beschutting, waardoor ze gebouwen binnen komen om ze daarna weer te verlaten.

Algemene informatie over vliegen

Er zijn vele soorten vliegen, die vooral buiten actief zijn en waarvan een beperkt aantal soorten in gebouwen terecht kan komen. Andere soorten vliegen vinden ontwikkelingsbronnen in gebouwen of komen daar overwinteren. Vliegen behoren tot de orde van de tweevleugeligen (Diptera) en zijn dus voorzien van 1 paar vliezige vleugels.

Vliegen zijn voornamelijk ongewenst, omdat ze ziektekiemen kunnen overbrengen en/of overlast bezorgen.

Wering van vliegen

Horren, lintgordijnen, e.d. worden vaak toegepast om vliegen buiten te houden. Hygiëne in en rond gebouwen draagt er toe bij, dat vliegen niet (meer) worden aangetrokken. Afvalcontainers, e.d. gesloten (en schoon) houden.